Pages

August 31, 2010

TAK BISA MENAHAN AIR MATAKU;

salam petang pada semua;
entah kenapa aku tak dapat nak tidur sangat semalam;
mungkin semangat nak balik kampung tu dah dekat sangat;
tak lama lagi,  aku terbang pulang;
semuanya yang nak aku bawak balik dah ada;
insyallah;
.
.
 sekali lagi aku cengeng;
seriously aku sangat terharu pasal semalam;
kenapa?;
selain aku dapat beratus ucapan selamat hari lahir;
dekat email;
facebook;
SMS;
dalam dewan semalam;
yang membuatkan aku dah cukup terharu;
(kredit pitcure: weheartit)
.
.
malam tadi, balik dari bandar;
lepas bukak puasa;
aku pun start balas komen-komen dekat facebook;
blogwalking;
clearkan email;
segala yang berkaitan;
.
.
room mate aku tak tau pergi mana;
balik je, dia cakap;
nah...ada orang bagi;
dia hulur dekat aku;
ada dua benda balut kertas warna merah;
aku tanya apa benda ni;
dia cakap tengok la;
bila aku bukak;
ada getah rambut;
dan ferrero rocher;
(kredit pitcure: google);
.
.
time tu jugak, aku rasa serius sebak;
thanks pada korang;
aku really appreciate;
sangat;
.
kemudian, aku SMS dorang ucap thanks;
ada salah seorang cakap;
dia mintak aku datang rumah;
nak suruh tengokkan lappy tak boleh nak connect internet;
aku cakap okay;
nanti aku pergi;
.
.
tak lama lepas tu;
room mate aku beria ajak;
jom teman dia pergi cari kertas warna purple dekat bilik member;
nak buat cover assignment;
erk..aku dengan tak mandi nya lagi tu;
aku cakap;
nanti aku mandi dulu;
basuh baju;
buat benda yang patutla;
.
.
dah settle semua;
bilik yang dia nak cari cover assignment sama bilik dengan kawan aku yang 
mintak tolong tengokkan laptop tu;
.
.
so, aku masuk tengokkan laptop ;
 try balik dah boleh connect;
aku dengan room mate lepak-lepak situ;
sebabnya kita orang memang rapat;
even dulu, waktu dekat kolej kediaman lama;
kita orang duduk satu level;
cuma sekarang kita orang duduk blok lain-lain;
.
.
tak lama lepas tu, tengah best sembang-sembang;
aku duduk membelakangkan pintu;
tiba-tiba dia orang nyanyi lagu happy birthday;
(kredit pitcure: weheartit)
.
aku ingat saja je kot;
bila aku pandang belakang;
kawan aku pegang kek coklat;
(kredit pitcure: weheartit)
.
.
seriously, lagi sekali aku terharu;
dekat situ jugak, ada sesuatu mengalir keluar dari mata;
.
.
terharu;
dan;
.
.
speechless;
.
.
ucapan, sambutan, hadiah;
.
.
aku memang kenang benda ni selagi hayat aku ada;
.
.
semua ni dah lebih dari cukup;
dan paling bermakna ingatan dan persahabatan ini;
.
.
thanks pada semua;
thanks atas ucapan, SMS, kek coklat, dua batang eyeliner,
 ferrero rocher, getah rambut biru dan kuning,
 kertas pembalut warna merah yang ada poem i need a friend;
dan semua pekara;
.
.
sesungguhnya aku tak bisa menahan air mataku;
(kredit pitcure: weheartit)
.
.:.wassalam.:.


nota kaki;
aku cengeng untuk pekara gembira;
:);

10 comments:

apik pehe said...

sedihh..nak nanges jugak..huuuuu..
epi besday..moga ceria selalu..
dan idup diberkati..aminnn

paradoks hati said...

@apik hehe:
haha..thank u :)
may ALLAH bless u too :D

-haLi3isa a.k.a L3ha, MY- said...

terharunya~~~ hehehe.

Samat ari jadi erk. huhu~ moga berjaya dalam apa yang diinginkan~

paradoks hati said...

@hali3isa: thanks~~~amin :D

misyamissyou said...

sy pn terharu gak..tuk anda..hehee..happy birthday! :)

ReD PRiNCeSs said...

emmm bestnya member2 wat surprise...mesti xbleh lupe sampai bile2 kan...;)

ReD PRiNCeSs said...

emmm bestnya member2 wat surprise...mesti xbleh lupe sampai bile2 kan...;)

paradoks hati said...

@misyamissyou: thanks :)

redprincess: memang sangat bermakna :D

d_LA said...

wahhh..mmg terharulaaa..zmn study mmg terbaekkk ;)
samat merdeka n hp belated bday..
i f0ll0w =)

paradoks hati said...

@d_la: memang zaman study antara pekara paling best...thanks dear :D