Pages

September 30, 2010

EH...BIAR BETIK?

salam semua readers;
aku nak share dengan korang pasal satu competition yang aku join dulu;
yang photoshop competition sempena bulan kemerdekaan;
.
.
sebenarnya dah lama aku nak share news ni tapi asyik tak ingat je;
tapi akhirnya berjaya mengupdate entri ni;
.
.
kalau korang nak tau, malam 30 ogos tu la dapat tau sape yang menang;
tapi malam tu memang aku tak pergi, ada sambutan kemerdekaan;
ye la memang aku tak yakin pun aku boleh menang;
partner aku pun dah balik kampung waktu tu;
.
malam tu house mate aku pergila sambutan kemerdekaan;
balik tu aku tanya la, sapa yang menang sebabnya dorang pun join jugak;
.
.
.
aku tanya la ada tak group intelligent menang;
intelligent tu sebenarnya nama group aku;
.
.
dia cakap, ada nombor 3?
erk...aku pun gelak je;
eh..biar betik;
kredit untuk picture ni;
.
.
sebabnya serious ramai yang terror lagi yang join competition tu;
.
.
then, aku YM dengan kawan aku;
.
.
kitorang cakap-cakap pasal competition tu lagi la;
.
tiba-tiba dia tanya;
eh..sapa intelligent ek;
.
.
tu aku jawab;
erk...kita orang la;
.
.
dan ternyata memang betul;
.
.
intelligent menang nombor 3;
.
.
hehe;
.
.
first attempt kita orang join competition ni pun sebab dah final year nak kumpul sijil sekeping dua;
.
.
.
alhamdullillah;
sangat tidak sangka;
thanks untuk partner aku jugak;
kredit untuk picture ni;
.
.
sekian;
.
.
.:.wassalam.:.
nota kaki;
:);

BLOGWALKING AWARD BY CIK JELITA;

salam readers ni entri kedua untuk hari ni;
aku dapat blogwalking award dr cik jelita;
thanks ye cik jelita;
ni awardnya;
.
.
.
ok aku kena;
1. sile print screen u all munye wallpaper latop/destop
2. then sile btw nape u gune picture tu sebagai wallpaper.
itu saja .
.
.
wallpaper laptop aku adalah;
.
.
.
.
.
.
.
.
ini adalah kucing aku yang tak bape nak ensem;
.
dah lama pic ni bertapak jadi wallpaper aku;
sebabnya aku dan famili aku syg banget dengan kucing ni;
dah kira a part of family dah;
sebab itulah gambar ni sentiasa jadi wallpaper aku;
.
.
hehe;
.
.
sekian;
.
.:.wassalam.:.

nota kaki;
CG esok, adeiii~~

TAG DARI HYUNMEIRA;

salam semua readers. haish..rasa lama betul aku tak dapat nak update belog;
lately aku tak bape nak sihat tapi hari ni aku akan update tag dari hyunmiera;
thanks ye hyunmeira :);

1.Name one person who made you laugh last nite??
entahla, rasa takde. semalam syahdu syahdan je;

2. What were u doing 1 hour ago?
baru balik dari cafe;

3. What was da last thing u said out loud?
tolong stapler assignment ni;

4. Where's da next place you're going to?
kelas,kejap lagi ada kuiz;

5. What was da last thing u paid for?
makanan dekat cafe tadi;

6. Where were u last nite?
dalam bilik buat assignment marketing;

7.What da besh ice cream flavour?
semestinya chocolate;

8. Do u wanna cut your hair?
maybe;

9. Do u love to 'melatah'?
kadang-kadang la;

10. If dat so ( melatah), what will u said out loud?
eh..eh...eh;

11. What does da last text-msg received say?
kelas postpone pukul 2, dan jangan lupa ada kuiz;
malas.malas;

12. Will u get married in da future?
entahla, takde calon lagi;

13. Do u chew on ur straw?
tak suka;

14. Do u make-up your own words?
erm...entahla;

15. Is there anyone u like/love rite now?
of course ada;
my family;

16.Tag to other 5 bloggers/more

.:.wassalam.:.
nota kaki;
dalam usaha membalas segalanya;

September 26, 2010

BETUL KE INI CINTA?

salam semua readers;
lama sungguh aku tak update tulisan terbaru aku;
cerita kali ni berkisarkan kisah oleh seorang teman yang paling hampir dengan aku;
.
cerita bermula;
.
pagi tu, seperti biasa R masuk office rutin harian;
 workstation yang kosong tu dah ada penghuni;
staff baru rupanya;
.
.
R buat tak tau, staff baru tu senyum dari arah work station dia waktu R  berjalan ke arah work station
dan  R tak sengaja dia terpandang,
staff baru tu senyum tengok R, dan R balas senyum dan secara tidak sengaja lagi;
jantung R tukar kelajuan;
berdebar-debar;
(kredit:weheartit);
.
R rasa lain macam bila tengok staff baru tu;
R rasa sejuk hati bila staff baru tu senyum;
R monolog sendiri, jangan nak menggatal "kau dah ada P", dia dah cukup baik;
biasa la hati sentiasa menggoda;
R biarkan je perasaan tu berlalu;
(kredit:weheartit);
.
.
lepas berhempas pulas buat segala kerja yang tertunggak;
lunch time;
macam biasa R, T dan W akan lunch sama-sama,
dekat kedai makan betul belakang office mereka;
.
tapi hari ni, mereka dah jadi berempat
R, T, W dan staff baru tu;
staff baru yang buat R hampir heart attack,
 sebab tiba-tiba jantungnya bertukar kelajuan bila nampak dia senyum pagi tadi;
dan mulai saat itu R, T, W dan staff baru tu;
staff baru tu namanya L;
.
.
masa berlalu pantas dah masuk 7 bulan kerja sama office dengan L;
R dan L makin rapat, macam mana R rapat dengan T dan W;
R, T, L dan W adalah sahabat karib;
apa yang pernah singgah dalam hati  R dengan L dah lama dia lupakan;
(kredit:weheartit);
.
P adalah teman jiwa R;
R dah buat keputusan;
.
cerita tentang p;
apa yang berlaku setiap inci tak penah R sorok dari P;
meskipun jarak beribu kilometer memisahkan R dengan P;
dan R sentiasa percayakan P;
(kredit:weheartit);
.
L sendiri tau R dah ada P;
R memang tak pernah nak selindung apa-apa;
.
.
tapi semenjak dua menjak, P semakin jauh;
T dan W sentiasa jadi tempat R bercerita;
bukan R tak mahu bercerita dengan L;
tapi, T dan W lebih kenal dia sebelum L;
.
akhirnya, R dapat tahu  alasan kenapa P makin jauh;
yep;
betul;
orang ketiga;
P ada lelaki lain;
.
.
R memang tak sanggup nak lepaskan P;
tapi hati siapa tak sakit;
P mintak R lepaskan dia;
R lepaskan lepas P bila dia dah cuba macam-macam ikhtiar untuk pulihkan hubungan mereka;
(kredit:weheartit);
.
R pegang dengan kata;
kalau ada jodoh tak kemana;
.
hari terus berlalu, R masih macam dulu;
bezanya tanpa P di sisi;
.
R, dan L makin akrab;
macam biasa, L sentiasa jadi penguat semangat R;
.
tapi seriously, L memang tak tau yang, R dan P dah takde apa-apa;
.
.
masa terus berganti lagi, bayang P sedaya upaya R tepis;
tapi, hatinya masih lagi berbaki sayang pada P;
dan R cuba jadi pencinta yang paling setia;
walaupun. ramai yang nak dekati dia;
.
.
cerita tentang L;
dia memang sangat baik dalam hidup R;
pernah juga T dan W mengusik bahawa R dan L memang secocok;
dan selalunya, R akan gelak dan L tersipu-sipu;
.
.
semakin lama, L makin memenuhi setiap ruang hidup R;
.
dan sekali lagi, pagi macam setahun tujuh bulan lepas;
R masuk office seperti biasa, dan dia akan sentiasa lalu depan work station L;
.
.
pagi itu, sekali lagi dia nampak senyuman yang pertama kali buat dia berdebar-debar;
senyuman yang telah buatkan setahun tujuh bulan lepas jantung dia bertukar kelajuan mendadak;
.
kali ni R monolog sendiri lagi
cuma berbeza skrip;
kau kena hargai peluang yang ada depan mata;
.
R cuma tersedar bila T tepuk belakang dia;
dan work station tu rupanya dah kosong;
R berlalu ke arah workstation dia;
dan skrip monolog diri itu sentiasa lekat di kepala;
.
.
petang tu, balik dari office, R, T, dan W;
lepak-lepak, L kena balik cepat hari tu;
ada hal katanya;
.
.
ni la peluang R, dia cerita tentang pekara setahun tujuh bulan lepas;
dan apa yang berlaku hari ni;
.
T dan W menggeleng tak menggangguk tak;
dua-duanya senyap;
macam takde perasaan;
.
setengah saat berlalu, akhirnya T bukak mulut dulu;
R, tak kan baru sekarang kau nampak;
aku dah sedar kau pasal kau dengan L dah lama dah;
yang W mengiyakan tak habis-habis;
.
T dan W memang dari dulu selalu mengusik dia dengan L;
tapi  sungguh R tak sedar, rupanya persahabatan ni dah jauh tergelincir;
.
dia tau dia memang rapat dengan L;
tapi kalau boleh dia tak nak rapat itu bertambah dan kurang;
dia selesa dengan kata rapat itu;
dan lebih tepat sahabat rapat;
atau segala sinonim yang seerti;
.
tapi T dan W selalu cakap;
kalau kau kawan je dengan L;
(kredit:weheartit);
.
 takkan kau sanggup hantar dia ubat batuk walaupun waktu tu kau cuti bila dia cakap dia batuk;
.
takkan kau sanggup teman dia dan hantar dia balik sampai depan pintu rumah bila dia kena kerja lebih masa;
.
takkan kau dengan dia bergaduh sebab payung, sebabnya kau nak bagi payung kau dekat dia sebab dia tak bawak payung hari tu dan kau redah hujan lebat;
(kredit:weheartit);
.
dan satu hari tu bila L datang office dengan baju basah kuyup, kau sanggup bagi jaket kau dan hantar dia balik rumah untuk tukar baju walaupun kerja dekat office berlambak;
(kredit:weheartit)
.
banyak benda lagi;
kau fikirlah;
hargailah;
itu T dan W cakap;
ringkas dan maksud itu cukup mendalam;
.
.
esoknya, R tanam satu semangat dalam diri;
dia kena buang segala perasaan yang dah mula bertapak dalam hati dia;
ataupun hati L sendiri;
R sanggup digelar lelaki paling kejam;
sebabnya dia tak lagi bagi harapan;
.
dia tak nak pekara yang sama berulang lagi;
.
R terus terang, dengan T dan W apa yang dia nak buat;
R nak jauhkan diri, dari L;
biarlah dia tak mahu ada lagi insan yang terluka;
.
sebabnya dia tahu, hati yang terluka memang sangat sakit;
(kredit:weheartit);
.
minggu demi minggu, hubungan R dan L makin renggang;
tapi, hati R pada L makin dekat;
makin dia cuba buang rasa itu, makin dia kuat terlekat;
.
T dan W dah puas nasihat R;
tapi L memang serius cool;
dia masih macam dulu, macam tak da apa-apa yang jadi;
cuma R yang makin menjauh;
.
.
minggu itu, L cuti;
isnin, selasa, rabu, khamis;
L langsung tak masuk office, T dan W tak cakap apa-apa langsung;
walaupun, R dan L dah tak macam dulu;
tapi sekurang-kurangnya dia masih nampak L;
bila dia tanya T dan W memang tak nak cakap langsung;
office mate yang lain pun, boikot dia agaknya;
.
.
R tunggu hari esok,mana tau esok L datang;
.
dan esok L masih tak datang;
.
R memang rasa kekurangan;
.
orang cakap menunggu itu memang satu penyeksaan;
dan itu memang satu penyeksaan dalam hidup R;
.
petang jumaat tu, dia tambah resah;
bila dia pandang work station kosong tu makin  menyesakkan fikiran;
(kredit:weheartit);
.
.
R tau dia rindu senyuman itu;
(kredit:weheartit);
.
seminggu ini tempoh paling lama dia pernah alami;
.
.
dia tau dia perlu buat keputusan;
dia dah tau apa yang perlu dia buat;.
.
.
.
kampung R;
suara ayah R di hujung talian naik satu tangga;
.
ayah R: "kau biar betul ni bukan main-main ni"(nada terkejut);
KL:
"betul ayah, kalau boleh esok jugak"(nada bersungguh);
soal hidup saya ni;
.
kampung R;
"ye lah, tak menyempat, esok ayah datang KL;
.
KL;
"terima kasih ayah"'
R senyum;
.
.
R tau ni keputusan dia patut ambil;
ini la sebetulnya;
.
.
petang sabtu;
rumah L;
.
otak mula berputar;
kerja dekat office sure menimbun;
dah seminggu dia tak masuk kerja;
demam campak punya hal;
macam mana la agaknya R, lama sungguh dia tak jumpa;
sejak akhir ni, R selalu mengelak;
mereka dah tak macam dulu;
.
dia sendiri tak tau apa yang dah jadi;
tapi dia sungguh rindu dengan R;
dia rindu R sebagai seorang kawan yang paling dekat dengan dia;
sungguh pun pernah rasa itu tersimpang dari landasan sebenar;
dia cuba untuk perbetulkan dan kembali pada paksi itu persahabatan itu;
(kredit:weheartit);
.
dia tau yang R dah ada P;
dan dia tau R memang seorang pencinta yang setia;
dan dia akur;
suka tak semestinya memiliki kan?
(kredit:weheartit);
.
fikiran dia cuma berhenti melayang bila dia dengar dari dalam bilik riuh rendah;
 riuh-rendah;
pintu bilik di kuak perlahan;
dia nampak muka yang dia tak berapa kenal;
mungkin kawan emak agaknya;
usai bersalam dia masuk dalam bilik;
.
.
handphone L menjerit minta di angkat;
R?;
(kredit:weheartit);
.
lama betul nombor ini tak masuk dalam received call register;
.
dia angkat call itu, apa-apa pun jadi mereka masih lagi sahabat;
.
suara dari hujung talian bergetar, R hanya mendengar setia;
hampir terjatuh handphone dari pegangan dia bila dia dengar apa yang R cakap;
dia tepuk pipi beberapa kali;
dia bermimpi ke?;
(kredit:weheartit);
.
.
.
pagi isnin itu, R masuk office macam hari biasa;
dia masih perlu lalu depan work station L;
(kredit:weheartit);
.
R nampak L senyum lagi, senyum yang masih sama macam pertama kali dia nampak L;
senyum yang tak pernah berubah;

.
yang berubah cuma kini L dah dua hari jadi tunang R;
dan tiga bulan lagi R tak perlu lagi nak tunggu ke office untuk nampak senyum itu;
sebab tiga bulan dia akan nampak senyum itu setiap kali dia bangun pagi;
(kredit:weheartit);
.
dan memang betul ini cinta :);
(kredit:weheartit);
.
.
sekian;
.:.wassalam.:.

nota kaki;
jangan lepaskan peluang yang dah ada depan mata :);
sebab tak semua cerita berakhir dengan happy-ending :);
(kredit:weheartit);

TINGGALKAN LINK;

salam readers;
update ringkas;
aku dah tambah gadget link dekat bawah;
nanti, sila tinggalkan link korang ye;
insyallah, aku akan balas segala kunjungan korang;

thanks;

.:.wassalam.:.

nota kaki;
tengah tulis karya baru;
akan di update masa terdekat ni;

September 25, 2010

YIPPIE;

salam semua readers;
yippie kerana 2 pekara:
pertama:
adess...berchenta aku menunggu nak boleh upadate entri ni;
sebabnya, tenet lembap gile;
tekanan;
(kredit:weheartit)
.
akhirnya dapat gak update:
yippie
.
.
kedua: aku menang contest;
.
inilah pekara yang paling mengyippiekan(ayat tunggang terbalik);
.
aku jarang menang contest;
akhirnya aku menang contest oleh ayuni;
.
.
contest happy moment;
ni contest pertama aku join dekat belog ni;
.
.
yippie, yippie;
thanks ayuni;
hoho;
.
.
cik ayuni telah umum hadiah;
cik ayuni suruh book hadiah tu;
gambar di blurkan, dan di suruh memilih hadiah(skema);
then aku telah memilih nombor 2;
ini adalah kerana;
.
no 2 tu nombor yang aku suka selain nombor 7;
(kredit:ayuni84.blogspot.com)
di atas hadiah yang aku pilih;
.
hoho;
tak sabar eh :)
korang agak ape tu ek?;
hehe :);
thanks again :);

sekian;

.:.wassalam.:.

nota kaki;
yippie berganda :);
(kredit:weheartit)

September 24, 2010

SANG PENASIHAT CINTA SETIA;

salam semua readers;
hoho;
sang penasihat cinta setia;
tajuk entri aku;
.
.
aku rasa aku boleh tambah status ni;
selain seorang, anak, pelajar, hamba kepada pencipta;
dan banyak lagi status diri;
mungkin aku juga seorang penasihat cinta;
walaupun aku bukanlah seorang pencinta;
lebih tepat=single;
(kredit:weheartit)
.
.
adeii;
poyo lak eh;
 aku sentiasa jadi tempat rujukan nasihat kalau;
orang baru nak bercinta;
baru putus cinta;
ada masalah dalam bercinta;
dan apa yang berkaitan;
(kredit:weheartit)
.
.
frankly speaking;
serius aku tak penah rasa terbeban;
aku best je dapat kongsi pengalaman;
at least aku boleh gunakan pengalaman tu untuk diri aku;
apa yang aku boleh tolong, aku tolong;
(kredit:weheartit)
.
.
erm, tadi baru je kawan aku call cerita satu masalah dia;
apa yang aku boleh cakap;
.
.
sayang orang yang sayang kita, berbanding kita cuba nak sayang orang;
pasal feeling tu insyallah kalau di pupuk ada;
solat sunat istikharah;
mintak petunjuk dariNya;
sebab yang paling terbaik adalah itu;
insyallah;
.
.
kalau dah tak boleh, insyallah ada lagi yang baik untuk kita;
chill okay babe;
(kredit:weheartit)
.
.
.:.wassalam.:.

nota kaki;
peliknya aku tak pandai selesai masalah sendiri;
dan;
(kredit:weheartit)

TAG YANG TERTUNGGAK;


salam semua readers, aku nak menjawab tag yang tertunggak sekian lama;
oleh linarahim;
thanks byk-byk lina;
sorry lambat skit update;

Q & A Session.

1. Apa yang bermain di fikiran anda sekarang?
:kejap lagi ada kelas, assignment banyak bertimbun tak buat;

2. Apakah nama samaran anda?
:paradokshati

3. Berikan 3 orang yang anda sayang
1)family(emak+ayah+adik-adik+comel(walaupun dia bukan orang)
2)sahabat yang sentiasa ada susah dan senang

4. Panggilan anda untuk si dia
:erk..aku tiada si dia;

5. Hadiah yang anda impikan dari seseorang yang istimewa
:entahla;

6. Blog yang anda suka visit
:semua pun aku suka :);
:semuanya best;

7. Tag kan 15 blogger
:uish..byk nya. tag semuala :);

.:.wassalam.:.

nota kaki;
:);

September 23, 2010

SIAP JUGAK;

selamat malam semua readers;
update ringkas;
waa.. hari ni memang penat gila;
walaupun kelas satu je hari ni;
tapi dari pukul 2.30petang tadi mengadap assignment;
baru siap dengan print sekali pukul 11.00malam tadi;
dah macam orang kerja shift dah aku ni;
tadi take a break buat benda yang sepatutnya je;
lepas tu terus mengadap laptop balik;
(kredit:weheartit)
serius penat;
.
.
nak tidur dah kejap lagi;
(kredit:weheartit)
.
esok kelas pukul 8;
masuk lambat kena kunci pintu;
.
.
.:.wassalam.:.

nota kaki;
zzzzzzz;