Pages

September 24, 2010

SANG PENASIHAT CINTA SETIA;

salam semua readers;
hoho;
sang penasihat cinta setia;
tajuk entri aku;
.
.
aku rasa aku boleh tambah status ni;
selain seorang, anak, pelajar, hamba kepada pencipta;
dan banyak lagi status diri;
mungkin aku juga seorang penasihat cinta;
walaupun aku bukanlah seorang pencinta;
lebih tepat=single;
(kredit:weheartit)
.
.
adeii;
poyo lak eh;
 aku sentiasa jadi tempat rujukan nasihat kalau;
orang baru nak bercinta;
baru putus cinta;
ada masalah dalam bercinta;
dan apa yang berkaitan;
(kredit:weheartit)
.
.
frankly speaking;
serius aku tak penah rasa terbeban;
aku best je dapat kongsi pengalaman;
at least aku boleh gunakan pengalaman tu untuk diri aku;
apa yang aku boleh tolong, aku tolong;
(kredit:weheartit)
.
.
erm, tadi baru je kawan aku call cerita satu masalah dia;
apa yang aku boleh cakap;
.
.
sayang orang yang sayang kita, berbanding kita cuba nak sayang orang;
pasal feeling tu insyallah kalau di pupuk ada;
solat sunat istikharah;
mintak petunjuk dariNya;
sebab yang paling terbaik adalah itu;
insyallah;
.
.
kalau dah tak boleh, insyallah ada lagi yang baik untuk kita;
chill okay babe;
(kredit:weheartit)
.
.
.:.wassalam.:.

nota kaki;
peliknya aku tak pandai selesai masalah sendiri;
dan;
(kredit:weheartit)

17 comments:

- yaLp - said...

sy belajar tok jd setia balik..hmmm..

paradoks hati said...

@yalp: erm..tu yang terbaek :D

Hali3isa a.k.a L3ha : SSA said...

Well, single is better bila kita tak sedia menghadapi cinta tu~ lagik2 la menyelesakan diri~

Ir-Shah said...

x pernah rasa kebahagian cinta...:(

paradoks hati said...

@hali3sa: erm..yep, kadang-kadang sendiri itu lebih bagus, tapi manusia perlu cinta :D, itu dah fitrah :)

@ir-shah: mungkin, belum jumpa yg sesuai :); it worth to wait

Hali3isa a.k.a L3ha : SSA said...

yup. ia fitrah~ tapi biar la dalam keadaan selesa dan sesuai. dan bukan dalam keterpaksaan~ hehehehe. :)

paradoks hati said...

@hali3sa:yep~~:)

tikusdalamlab said...

kalau tak sayang orang yang sayang kita, jangan cepat menyampah. rasa itu satu beban. but, cuba try sayang orang tu balik. even akan take tyme, tapi rasa sayang tu mesti akan ujud. confirm. :)

ReD PRiNCeSs said...

mula2 sang penasihat cinta setia...insyaALLAH akan datang bleh jadi sang pencinta yang setia.....;)

paradoks hati said...

@seb: hehe..tul tu seb, sangat la setuju :D

@redprincess:haha..adeii..insyallah

tikusdalamlab said...

paradoks: orang yang setuju ialah hanya orang yang pernah ada experience. err. awak ada experience eyh? jeng. jeng. jeng. haha

paradoks hati said...

@seb: adeii...mana ade nye; takde experience ape-ape pun.hehe..kalau ada pun dh tak ingat/ tak nak ingat:); :D

نورالجنة said...

cinta itu subjektif kan?

Aku Mezashi said...

it's okay.. sy tetap baca jgk..

paradoks hati said...

@nur jannah: susah nak cakap, sy pun tak tau :)

@aku mezashi:thanks :D

Irwan said...

Salam Cik Paradoks Hati,

Memang best masa bagi nasihat. Atau tengok accident. Dapat lak benda yang bala tu tak kena mengena dengan kita. Sedap mulutt jer bagi nasihat. Pandangan tu pandangan ni. Hehehe.

Dapatlak dalam hal cinta. Semua bercakap macam diorang ni pakar dalam percintaan. Bagi solution bagaikan hidup kengkawan kita tadi tu sekadar bahan ujikaji dalam kenaifan kita melihat cinta.

Tapi persoalan di nota kaki itulah tamparan yang paling best bagi seorang penulis, sebenarnya.
Tamparan padu maut, tu. Pada saya, laa.

Saya suka pradoks hati sebab kebanyakan entrynya ialah perbualan antara penulis dengan pembaca, so hubungan tu jelas. Senang aku nak relate. Dan isu yang disentuh pun OK. Cara menyentuh pun lain. Aku suka

http://aderberani.blogspot.com/2011/01/komen-kepada-sang-penasihat-cinta-setia.html

paradoks hati said...

thank untuk comment ye :D