Pages

September 23, 2010

KISAH HANDPHONE HILANG 1 JAM 05 MINIT;

salam readers;
entri gelabah dari aku;
hari ni memang la aku sengal gila;
bila kelas pukul 8 memang la aku sengal;
hari ni seperti biasa la;
.
.
pagi tu la aku baru terhegeh-hegeh nak gosok baju;
(kredit: weheartit)
.
biasanya kalau aku dengan room mate aku sama-sama waktu kelas;
aku mesti mandi paling last sekali;
.
.
satu lagi kesengalan aku adalah jam aku semuanya cepat;
cepat dari waktu sebenar;
handphone 1 = cepat 2jam dari waktu sebenar;
handphone 2 = cepat 1 jam 15 minit;
jam tangan = cepat 30 minit;
so, aku akan bergantung pada masa kecederaan yang aku buat sendiri;
(kredit: weheartit)
.
.
sebabnya aku ni memang selalu la sangat lewat nye pun;
kalau aku betulkan waktu asal for sure bertambah la lambat;
.
.
cukup membebel pasal tu;
.
berbalik pada asal;
erm..aku rasa zaman sekarang standard kalau orang pakai handphone lebih dari satu;
(kredit: weheartit)
.
ada kawan aku sampai 4 pun ada;
lagi la, rasanya semua network pun dia pakai;
.
.
walaupun handphone aku bukan la bertaraf black berry tak pun i-phone;
tapi, aku sayang eh sebab parents bagi;
lagipun aku ni sentimental value sikit dengan barang;
makin lama makin aku sayang;
biarla dah buruk tahap nak masuk dalam longkang pun aku pakai;
selagi boleh berfungsi;
.
.
alkisah di pagi hari ni;
lepas aku siap semua dah pakai baju, tudung;
aku memang tak ingat aku dah bawak keluar handphone dekat meja ruang tamu;
.
lepas tu aku masuk bilik balik, dengan lenggang kobis nya aku ambik beg, 
aku masukkan handphone ke2 aku dalam beg;
berjalan ke kelas;
tapi sebelum tu aku tunggu kawan aku dulu;
aku duduk dekat kerusi then aku mesej dia aku dah ada kat bawah;
kebetulan ada course mate yang lain aku pun sembang-sembang;
aku memang ingat handphone 1 tu aku dah masuk dalam beg;
(kredit: weheartit)
.
.
sampai kelas, tengah dalam kelas baru aku teringat handphone 1 sebab aku tak silent kan lagi;
aku cari-cari takde;
ah sudah..;
aku try call dah tak dapat;
aku dah gelabah ayam dah;.
(kredit: weheartit)
.
kelas lagi setengah jam nak habis;
.
.
aku tanya kawan aku diaorang cakap aku memang tak bawak keluar pun hp tu;
.
.
dalam kelas penuh kegelabahan;
.
habis kelas, aku berlari balik;
(kredit: weheartit)
.
aku pergi dekat meja yang aku lepak before nak pergi kelas pagi tadi; 
takde;
what the fish?;
masuk bilik;
aku cari dekat meja study takde;
aku turun, tanya makcik cleaner dekat bawah;
diorang cakap takde;
aku dah nak nangis dah;
sayang gila aku dengan hp tu;
.
.
aku naik atas, tekan speed dial 1;
iaitu call mak aku;
then, aku cakap;
hp aku hilang;
(kredit: weheartit)
.
tengah aku cakap dengan mak aku;
dah nak nangis dah tu;
budak depan bilik aku tanya;
kenapa kau;
lepas tu aku cakap hp aku hilang;
dia cakap;
.
.
nah..hp kau tinggal dekat meja luar;
aku terus cakap, mak orang dah jumpa dah hp;
hehe...aku terus gelak;
mak aku cakap, ish.la budak ni;
dah la mak aku tengah kerja;
haha..gila sengal;
(kredit: weheartit)
.
.
memang la aku makan banyak semut;
macam mana aku boleh lupa;
.
.
hp aku hilang dari jam 8.30 - 9.35pagi hari ni;
.
.
1 jam 05minit;
.
terima kasih pada housemate aku;

.:.wassalam.:.

nota kaki;
room mate aku cakap;
sejak aku makan supplement aku makin pelupa;
hehe..;
dan aku memang la seorang penggelabah;

(kredit: weheartit)

22 comments:

HaNTwO said...

hahahahah....len kali xmau gelabah2 ar...kang pasni ntah ape yang cicir plak..

Lagenda said...

Kehkehkeh..mak pun seka gelabah bewak cenggitu! Merata2 je aku tinggalkan hp aku ilang 4-5 ari..

AdaNaz87 said...

hikhik. samalah. saya pun kekadang pelupa jugak.
macam saya guna 1 hp je. itupun tak reti nak jaga elok-elok. tak bertukar-tukar dari 2006. ish, ish. T_T

happy untuk kamu sebab da jumpa hp balik. (:

rutikeben said...

kejap nya hilang heheh

penah hilang 3 hp skaligus hehe

Dhiaqiud said...

sabar je la..

ReD PRiNCeSs said...

hehehe...perkara biasa la tu...rasanya sumer org pun pernah jadi bende camni...

Gayahspears said...

hahaha.. adess..macam2 la ko nih!!! sengal.. tu pon ley lupa

paradoks hati said...

@hantwo: hehe..adei.gelabah sifat semulajadi.heh

@lagenda: mak, sy mmg gelabah selalu.hehe :D

@adanaz87: haha.sy pn jenis tk tukar hp. smp rosak sy pakai.hehe.thanks :D

@ben: haha.tu la die cm beskut.ish.smp 3 tu?

@dhiaquid: hehe.thanks, dah jmp pun

@redprincess:tau takpe, aku dah la pattern gelabah ayam selalu

@gayah: hoho.tau takpe, byk mkn semut sangat ni

iszieylyanziy said...

hahaha,,len kali check tol2 dulu,,ngee

ecah..merangkap anak cik nan said...

cit!ade rupenye phone die..
my stori lg dasat..tp tunggu entri khas la..contribute 2 cik paradoks hati...ehehe

and absolutely suke p'kataan what the fish 2...kite pon gune..ehehe

WTH:what the heaven
WTF:what the fish

p'kataan yg dh d'murnikan...hahaha

oh, mcm tgah taip blog plak pnjg2...sekian.....

FiZ said...

aiseh...gelabah jgk duk mmbca...skli dah jmpa...alhamdulillah...jgn lpa lagi tau....

paradoks hati said...

@isziey:haha.tu la, asek gelabah ayam je diriku ini.hehe

@ecah: haha.okay, ecah update yee..tu la, kadang gne what the frog.heee..:D

@fiz:hehe.thanks, insyallah. i will :)

- yaLp - said...

klu sy mmg da nangis da..len kali mkn kerengga.xlupe..hehhehe

AdaNaz87 said...

takpe, takpe. nanti kita tunggu sampai rosak berkecai, then kita beli iphone or bb. aaawwww! (:

yebbit + . + said...

ahahah, seb bek 1jam 5 minit je. yebbit hilang xdpt kesann smpai skgg. huuu

yuzuki said...

hehe..
comel je last2 tuh..
nasib baik jumpe :)

paradoks hati said...

@yalp: kalau makan kerengga agaknye hlg ingatan terus..hehe

@adnaz:hehe..nak beli bb takde duit..uhuk :(

@yebbit++:alolo..siannye yebbit..

@yuzuki: hehe..tau takpe, tu la nasib baek jumpe tu..hehe

tikusdalamlab said...

babe, tak challenging laaaaaaa. bia dramatik sikit laen kali. bg phone tu hilang dua tiga hari. then terjumpa dalam longkang tyme nak pg class. ok tak? haha :D

paradoks hati said...

@seb: haha, jangan babe..erm..sayang eh hp tu. sentimental value :)

sweetie2010.blogspot said...

Amboi, banyaknyer handphone dia.Kalah businesswoman ni. Nasib baik jumpa balik. ada rezeki lagilah tu.

ecah..merangkap anak cik nan said...

http://ecahdenan.blogspot.com/2010/09/betul-ke-bulan-ramadhan-xde-syaitan.html

dedicated to u...hehehe

paradoks hati said...

@sweetie: hehe..takde la kak, hp biase je pon

@ecah: dah bace dh entri kamu..hehe