Pages

September 21, 2010

MENYESAL KE AKU?

salam readers;
waaa..lama gila aku biarkan belog ni bersarang;
sorry la sebab tak dapat nak update belog;
agak busy sikit;
(kredit:weheartit)
.
.
entri yang agak berbaur rasa kesal dari aku;
(kredit:weheartit)
.

entah kenapa kadang timbul rasa menyesal aku;
.
aku menyesal;
sangat;
.
.
banyak benda aku menyesal;
tu la dulu aku memang degil;
mak aku suruh aku belajar aku tak nak;
sekarang ni?;
.
ringkasnya, lepas SPM aku tak tau hala tuju;
aku tak tau apa yang aku nak dalam hidup;
(kredit:weheartit)
.
dengan keputusan hampeh tu, dapatla sambung diploma;
aku memang tak nak pegi, tapi sebab mak aku suruh aku pergi;
aku sambung course multimedia;
apa itu multimedia, aku sendiri tak tau;
alhamdulillah, akhirnya lepas tiga tahun aku graduate;
walaupun bukan dengan flying colors tapi syukur;
(kredit:weheartit)
.
.
fyi, aku memang tak penah sangka aku dapat sambung degree;
waktu diploma tu aku memang saja aku isi UPU;
aku sambung balik course ni, aku tak sedar langsung rupanya;
aku budak multimedia yang tak pandai multimedia langsung;
.
.
aku gatal pergi isi jauh-jauh dengan harapan;
aku tak dapat; 
entah apa-apa entah;
bulan mei aku habis diploma, bulan jun aku dah sambung degree;
(kredit:weheartit)
.
waktu tu aku memang;
aku malas nak sambung belajar dah;
aku nak lepak kat umah je;
erm..aku ni memang la kurang wawasan dan visi dalam hidup;
.
.
aku dapat sambung degree;
then mak aku cakap pergi la bukan senang nak dapat IPTA;
aku pun pergila berbekalkan harapan mak aku;
.
.
sekarang, ni aku dah tahun akhir;
kurang setahun aku akan graduate;
aku fikir balik lagi;
menyesal lagi ke aku, aku memang tak minat;
tapi aku gagahkan je sebab aku dah nak jumpa garis penamat dah;
.
dan aku selalu fikir dalam-dalam lagi benda ni;
berulang-ulang kali;
beratus kali;
takpun dah berjuta kali;
menyesal ke aku;
(kredit:weheartit)
.
kalau result degree memangla, dah tahap masuk bawah tanah;
entah la aku cuma kuat sebab harapan dari mak aku;
aku usaha dan doa;
.
apa-apa pun, ikutkan memang aku mengaku aku sejuta kesal tapi bila fikir balik;
kalau la aku tak ikut cakap mak aku maybe aku takde langsung peluang;
.
.
aku cuma nak selesaikan apa yang aku dah buat;
(kredit:weheartit)
.
.
doakan aku :);

.:.wassalam.:.

nota kaki;
jiwa kacau;
(kredit:weheartit)

7 comments:

tiha said...

sabar ye ngah...ko dah nak nampa penghujungnya moga penghujungnya...sesuatu yang cerah dan mudah ko capai......^.^

seb said...

miss paradoks, it okay laa babe. at least ada jugak peluang nak study kat uni tau! sudah-sudah. pegi beryukur. hehe :D

Tomato Gurl's Life said...

jgn menyesal..insyaallah ade hikmahnya tue...

paradoks hati said...

@tiha: thanks along, harapnye..seriously aku memang dah jadi heartless dan malas dah...

@seb:hehe..tu la...haha...thanks :D

@ciktom: erm..thanks cik tom :)

maria_m0hamadiah said...

jangan macam tuh.. insyaallah..ape yang berlaku pasti ade hikmah.. tuhan takkan takdirkan sesuatu dengan sia2.. chill dear=)

ReD PRiNCeSs said...

hidup ni mmg cmni...x sumer yg kite nk kite dpt...kdg2 plak kite xtau pun ape kite nak...huhu...but life must go on...otw maybe kte bleh nampak jalan2 baru yg sesuai utk kite...insyaALLAH...ganbatte ne...;)

paradoks hati said...

@maria: thanks a lot. harapnya macam tu la :)

@red: tu la pasal, byk benda betul aku menyesal dalam hidup...!!