Pages

August 27, 2010

I WANT TO CONCRETE MY RESUME;

salam readers;
huhu;
mesti korang pelik dengan tajuk entri aku kali ni kan;
sebenarnya aku nak cerita kan pengalaman aku interview semalam;
sebagaimana entri aku sebelum ni;
aku mintak kerja as a 3D artist;
sebab itu je yang paling sesuai dengan resume aku yang tak seberapa tu;
(kredit pitcure: wehearit)
.
.
di sebabkan interview mula pukul 2;
so aku dan kawan-kawan pakat nak pergi awal;
sebab nak discuss sikit, and tukar ilmu pengetahuan;
dan buat review sikit;
konon-konon;
tapi bila dah sampai je, masing-masing sembang benda lain;
(kredit pitcure: wehearit)
.
.
bila tengok je interviewer masuk bilik tu, mula la rama-rama dalam perut;
interviewer panggil candidate pertama;
.
aku candidate kelima dari tujuh orang;
.
tak sampai sepuluh minit lepas tu, candidate pertama keluar;
.
.
sekejap gila;
then, candidate pertama cerita la;
jantung mula dah;
dup.dap.dup.dap;
aku dah la darah gemuruh sikit;
dah la english;
memang masak la;
.
.
then satu, persatu masuk;
.
tibalah giliran aku;
pergh..dah la pakai high heel 3 inci;
dengan ketinggian aku 161cm, walaupun tak bape nak tinggi sangat;
tapi aku rasa diri aku macam galah dah;
perlahan-lahan je aku jalan;
takut tergolek;
sebab sebelum tu dah terhuyung hayang jap;
.
.
masuk dalam bilik interview;
aku letak laptop depan interviewer,bagi salinan resume, dan sijil yang tak seberapa;
laptop untuk aku tunjuk hasil-hasil kerja aku;
yang tak seberapa tu;
nasib baik la ada;
sebab aku lupa nak buat portfolio;
.
.
aku duduk;
bila dia orang suruh;
(kredit pitcure: wehearit)
.
soalan pertama: tell about your background and your family;
aku pun mula la;
semua benda aku belasah;
cerita je;
dah la 100% english, segala vocab aku bawak keluar;
.
.
aku pun berhenti, rasa macam dah habis cakap;
then, tengok dorang senyap;
aku pun tambah-tambah lagi;
.
aku teringat nak cakap yang aku pernah attend satu course 3D ari tu;
entah la kenapa tiba-tiba aku nak show off pulak;
aku cakap;
i want to concrete my resume that i have attend a 3D courses..bla..bla..
.
bila dah habis cakap aku fikir balik;
apa da...aku cakap i want to concrete my resume;
patutla, dorang gelak-gelak je;
tu la akibat nervous terlampau;
(kredit pitcure: wehearit)
.
sebenarnya aku nak cakap, yang;
aku nak tambah lagi mengenai skill aku;
to concrete it, i have attend bla..bla;
ade plak aku boleh cakap;
i want to concrete my resume;
itu je yang terlintas waktu tu;
belasah je la;
.
.
soalan kedua: tell about your hobby;
memang aku belasah cukup-cukup jawab;
.
soalan ketiga: what do you understand about 3D artist;
perghh..nasib baik aku dah buat review;
aku belasah la;
3D artist actually doing a modeling, rigging..bla..bla;
gila aku merapu;
.
.
then, dia orang suruh aku cerita pengalaman waktu aku attend course 3D dulu, 
dan pasal video yang aku tunjuk dekat dorang;
aku pun cerita la semua;
pasal character, background model aku;
dan sekali lagi aku merapu;
.
.
lepas habis aku merapu;
then dorang cakap okay;
interviewer tu cakap you may go;
.
.
bila aku tengok jam, tak sampai sepuluh minit;
keluar je bilik memang lega kot;
hehe;
.
so far, aku rasa interview tu berjaya;
hehe..;
tapi tak boleh blah, macam mana la aku boleh cakap;
i want to concrete my resume;
.
.
apa-apa pun pengalaman ni memang cukup menarik untuk aku;
.
sekian;

.:.wassalam.:.

nota kaki;
i want to concrete my resume?;
hehe;
senyum sendiri bila ingat balik;

10 comments:

tikusdalamlab said...

paradoks, tak kisah la babe. janji speaking. grammar tunggang langgang pun pg mati je. btw, congrates :)

jannah said...

salam. . bestnya. . jadi 3D artist! saya pun nak keje camtu gakla..:D

saya jadi follower awak!

paradoks hati said...

@tikusdalamlab: hehe..thank u ek :D;
tu la asal kan cakap kan?hehe...

@jannah:ws..hehe..adeii..bukannye tentu lagi jannah, kalo minat okay je..:D..;

thank u :D

Tomato Gurl's Life said...

good2..ok pe..kira berjaya lalui interview ni..ok la diaorg just suka..tak hentam..hik3 :)

paradoks hati said...

@cik tom:
haha..kira berjaya la jugak..
hehe..itu yg penting :D

-haLi3isa a.k.a L3ha, MY- said...

congrates~ hehehe. moga dpt kerja yang dimohon~

paradoks hati said...

@hali3sa:hehe..:D

.Nurul Fateha. said...

ye. memang sgt gelabah pegi interview. my first interview with all the Dato'. lagi kecut. but pass la interview tu. and selected pegi acedemic visit kat oversea wakil uni.
alhamdulillah =)

good luck ye :)

Rama2Ungu said...

hohoho...
sorry.nak gelak sket..lucu pulak..
tapi takpe..itu pengalaman la tu..bila dah menggelabah mmg camtu la

paradoks hati said...

@nurul fateha: tu la pasal..hehe..dh la sy ni darah gemuruh; hehe..wah..best2..congrates :D

@rama2ungu: hoho..takpe, tak kisah..
heee..mmg menggelabah hbs waktu tu :D