Pages

October 10, 2010

ENTRI 50: SAMBUNGAN MENJADI MANUSIA SINGLE;

salam readers, haish..sedar tak sedar, 
entri aku dah edisi yang ke 50;
.
.
walaupun busy membuat segala assignment yang bertimbun sepanjang semester ni;
tapi berbelog memang dah jadi part of my life since semester ni bermula
.
(kredit:weheartit);
.
pertamanya, thanks sebab segala komen yang korang bagi;
aku tak sangka sungguh entri yang aku taip secara spontan tu entri yang paling byk aku dapat komen;

.
.
terima kasih sangat;
(kredit:weheartit);
.
.
seperti mana nota kaki yang biasa aku letak;
memang aku nak buat sambungan entri tu;
.
dan;
berdasarkan segala komen-komen yang aku dapat;
ada macam-macam pendapat dan sangat menarik;
.
.
thanks sekali lagi;
(kredit:weheartit);
.
i really appreciate that, sometimes dalam hidup ni, kita kena ambil pandangan orang lain;
sebab hidup bukan ada diri kita je;
.
.
okay, fyi yang segala apa yang aku ceritakan dalam entri sebelum ni berdasarkan pengalaman aku sendiri, 
dan aku ceritakan melalui perspektif aku sendiri;
.
jadi manusia single memang seronok;
.
bukan bermakna tak nak berpasangan;
itu dah fitrah :);
(kredit:weheartit);
.
pada aku mencari soul mate tu bukan senang;
kalau boleh biarlah relationship yang terjalin tu sampai ke akhir hayat;
(kredit:weheartit);
.
.
kebiasaanya bila kita break, clash, putus, single = segala perkataan yang merujuk pada tidak adanya hubungan yang istimewa antara lelaki dan perempuan tu;
.
semua akan, pasti, wajib = segala kata yang merujuk;
.
frust, kecewa. sedih = segala pekara yang merujuk tentang rasa itu;
.
.
tidak di nafikan, semua orang akan lalui fasa itu;
.
.
aku pun;
(kredit:weheartit);
.
aku lebih senang cerita dari sudut pandang aku;
lepas je, aku kembali single, aku rasa aku lagi gembira + ceria + bebas sebab aku rasa sepanjang aku ada hubungan tu selalu je jiwa kacau;
ye la, orang bercinta kan;
hehe;
.
bila ingat balik, rasa haish..malu eh;
tapi saje nak share pengalaman;
.
bila dah sendiri tu, aku rasa;
aku banyak lagi ada masa dengan diri aku,  aku ni memang pembaca novel tegar;
aku suka gambar, suka quotes, suka tulis journal, suka membaca, suka makan, suka tengok CSI;
suka tengok shin chan; 
macam-macam lagi;
(kredit:weheartit);
.
bila, aku ada dia aku rasa dah banyak benda aku tinggal;
aku dah tak baca novel sangat;
aku kadang-kadang tinggal tengok cerita CSI sebab tengah calling-calling;
aku dah tak lagi, makan suka hati sebab konon-konon tak nak gemuk;
.
banyak benda wei, secara tak sedarnya aku dah berubah;
dah jauh dari landas diri aku sendiri;
.
itu aku la;
then bila aku dah clash, aku kembali balik pada semua benda yang pernah aku buat;
aku baca novel balik, aku makan suka hati;
aku tengok CSI tanpa ada orang nak kacau aku;
aku ada masa tengok shin chan balik;
aku tulis journal balik;
(kredit:weheartit);
.
.
aku rasa itu diri aku sebenarnya;
.
bila kita putus, tak bermakna kita tak bermakna;
kita bermakna cuma sang dia tak pandai nak hargai;
.
.
tapi, bila aku dah tak de apa-apa ngan ex tu;
aku ambil masa fikir balik, maybe apa yang jadi, aku ada jugak salah;
dah lepas pun, biarlah :);
.
ini hidup aku sekarang;
aku bersyukur dengan apa yang aku ada sekarang :);
.
heal all the pain, cure all the scars :);
.
ambil berapa banyak masa untuk kenal diri sendiri;
sampai tahap kita dah baik dengan diri kita;
then, baru kita jump out dari comfort zone kita;
waktu tu,  kemungkinan kita dah bersedia untuk sebarang situasi;
.
sebab itu jugak apa yang aku buat :);
.
dan yang paling penting, kita ada lebih banyak masa untuk kenal siapa pencipta kita :);
.
.
(kredit:iluvislam);
.
.

segala yang buruk datang dari aku sendiri;
dan segala yang baik datang dari DIA;
.
.
sekian;
.
.:wassalam.:.

nota kaki;
kebanyakkan entri lebih terarah pasal diri aku;
.
.
(kredit:weheartit);

42 comments:

siti nur kaxzmilah said...

hOhO~ sedih nyer~
nsb mcm sama jek ngn aku~
aku lebih rela melepaskn dia n si dia rela gak melepas kn aku untuk mengejar cinta ilahi~ cinta ilahi lebih penting dri cinta manusia~ hik3~ life must gOon babeh~ wlupOn payah nk lupa, but we must try to 4got juga~ kambate! eh salah kena dlm arab.. jiddiah! hik3~ make a smile k.. :D

azhar said...

keep smiling....

Nyssa Nuar said...

single itu seronok..
boleh pekena teh tarik..
bergosip tanpa gangguan tepi longkang sampai pukul 4 pagi...
boleh makan soto tak kira masa..
muahahahahahahaa....
=D

paradoks hati said...

@siti: heee ..yep, life must go on :)

@azhar: keep smiling :)

@nyssa nuar:haha..yep, sembang tepi longkang tu mmg best nisa, bila kita nak mengulang sejarah ni.hehe

cKyN WaN said...

cik paradokssssss! haha

sumer y awk tulis psl minat2 tu semua sy minatlah. sebijik!!!!
novel
csi
shin chan (act suke tgk kartun hehe)
suke tgk gambar
suke menulis journal

huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mmg sebijik lah!

tapi sy x pernah tinggalkan benda2 ni walaupun mule2 couple pastu clash pastu couple balik.

sebab tu mmg diri sy! hehe

AiDa AzRyN said...

Hehe~ ur welcome~ *tetiba :D

paradoks hati said...

@ckyn wan: heee..tu la sy dulu, terlupe kejap diri sendiri, however skarang dha kembali pada routine asal..haha.. :)

@aida azryn: hehe :)..welcome gak :D

izman said...

aku lebih suka baca entry2 yg spontan dan jujur.

salam ziarah.

paradoks hati said...

@izman: heee :);thanks kerana menziarah :)

Solihin Zubir said...

sy pon single jugakk.. ;-p

SitiMashitahSaidin said...

bahagia idop single....:))

Nyssa Nuar said...

wey..ak xde hal..tapi kang x siap plak kje fyp..hua2...

My name is YAT said...

tula..kdg2 rsnye single lg best. newey byk gak minat kte yg sme..hee

salam pkenalan.. ;)

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

suke entri ni :)

diba said...

i like pic num 6..he

HaNTwO said...

bile sedih sila mencari orang yang kita sayang ;)

lovely melon said...

same like me....haih..dah takdir life must go on...

lovely melon said...

btw, ntuk mnceriakan u all...saye ada wat contest kat blog saye jom la join..tubat skit hati yg luka...xrugi pown xyah kuar modal...

Uruchimaru @ kf said...

hambe kutip sedikit ilmu dri sini,terima kasih...

*sdah laluinye.....

tikusdalamlab said...

babe, betul tu. apa2 pun, bila single the best thing adalah THE FREEDOM IS OURS! hehe

si para para said...

hargai diri sendiri sebelum orang lain...

DiEyLaH said...

sy dlu pun cmtu..time couple smua benda lupe..ish3...
nsib bek skrg xde sape nk halng nk wat bebenda yg x seng dimata org..haha.. bkn yg x elok k..bek2 je..
hek3.. ^_^
yg penting senyum keh! ^_^

AzRy SyaFiQah said...

single is better :),
saya masih dalam dilemma juga..
tapi sekarang single dan lagi available :),
friendship is everything now

Tomato Gurl's Life said...

sumtimes single is better..

fendi_scropio said...

menjemput anda ke belog saya untuk menerima award;
http://blogfendi86.blogspot.com/2010/10/my-first-award.html

Lupi said...

saya pon single jugak :)

lea said...

single lagi best!

ayu said...

PH:~~ u = me...being single ok jea kan..??being wit sum1/married not a trend..bkn memilih..tp pilihn yg ada cam "singgah tp xmasuk dlm ati" :D

Whitetulip Tales said...

Salam. Betul. Single is better. But, hidup perlu pasangan kan...sedangkan Nabi telah berpesan agar kita berkahwin kalau x kita bukan di kalangan umatnya. Takper..take ur time..nak cari yang perfect di abad ini..takkan jumpa krn dah pupus. Lau ader pun..dah jadi milik orang lain. Anyway..just enjoy every moments eventhough it is good or bad..kan? Its worth it n u deserved to live happily ever after..kan??TEruskan berblog..sy suka membaca..bukan setakat novel tau..hihihi

Hali3isa a.k.a L3ha : SSA said...

huhu. betul. ada pro dan kontranya bila kita jadik single and in relationship.

huhu~ InsyaAllah, cik paradokshati akan jumpa yang terbaek dan takkan berubah di landasan hati dan kehidupan~

ReDPRiNCeSs said...

setuju!!!...hargai masa single sebab bile dah tak single nanti mesti rindu kat moments time single...;)

toyolkiut said...

single tu kadang2 lbh baik dr plural..
tp..
single pun kadang2 bergelodak jiwa..

haidi takeAfoto said...

salam..xpe2..wat mase skg..enjoy every minutes of ut time...try cmne life single..bzkan life awk..hang out ngn kwn2..hal2 yg lepas anggap je kenanagan..kite muda lagi..byk masa lg..xyah rushing nk ari pganti...hehe follow the flow..insyaAllah bende tu akn dtg sendiri nti...

sharifuddin N shakina said...

best ayt kamu..

Nurul Kornain said...

saya rasa jgn ambil masa terlalu lama untuk adapt dgn situasi tragik diri. kalau terlalu lama, takut dah terlalu selesa untuk keluar dari comfort zone.akhirnya diri sendiri yang rugi. moga cik blog ini akan berbahagia dan jumpa apa yang di cari. :-)

little_teddy said...

selamat hari jumaat!hehehe..
ooo...patutla tuan TP tuh lagi banyak aktiviti lepas dia breakup. Tengok dia, mcm2 buku dia beli..ntah apa2 tah...bacanya tak pernah habis. Komik garfield pun dia tibai jugak.Tapi bile dah single ni...memang TP tgk dia dah insaf sket..pastuh sibuk buat bisnes choc homemade. mmm..`kelas kau maria`.Eh..xder kene mengena pun ngan iklan rebina ok. =P
cheer up babe!

moon said...

emmm.i know pe yg kmu rase..
pape pon b urself..
n remmber Allah..k..=)

paradoks hati said...

@Solihin Zubir : heeee :p

@SitiMashitahSaidin: yep :)

@My name is YAT: hehe..ye ke?waah..best2 dapat jumpe geng..salam perkenalan :)

@ Nur-Za Marlyana Mohd Kamal:
thanks dear :)

@diba: okay :)

@HaNTwO: i'm doing the same things :)

@lovely melon: yeah..life must go on :)

@Uruchimaru: :)

@tikusdalamlab: heee..yeah..the FREEDOM is the best thing :)

@si para-para:yeah..btul tu :)

@dieylah:haha..okay..ty ye dear :)
smile too :)

@azry: erm..yeah..heeee..smp masa ada jugakkan..who knows :)
friendship is everything :)

@ciktom:yep..:)agree :)

@fendi:ty..ti sy buat ye :)

@lupi:haha..sy pun :)

@lea:heee :)

@ayu:haha..i love "singgah tp xmasuk dalam hati" we are in the same boat dear :)

paradoks hati said...

@whitetulips: ws..yep btul tu..heee..:)..thanks ye..Amin. Harapnye macam tu :).Thanks membaca :)

@ Hali3isa a.k.a L3ha:mmg ada huge different :)..em.tp terpulang, pada diri nak tentukannya :). thanks dear :)

@redprincess: yeaah..itu yg terbaek..thanks :)

@toyolkiut:haha..tau takpe,single mmg bergelodak jiwa :)

@haidi:ws..thanks..yeah follow the flow..itu one of principe in life :)..thanks

@sharifuddin N shakina : thanks :)

@nurul kornain:saya pn fikir benda yang sama..erm..thanks cik nurul. moga cik nurul pun sama :)

@little_teddy:waah..tuan TP.kem salam kt die ye..nak choc gak..heee..mmg pun distraction is the best way :)

@moon:thanks dear :).

c3kz h!kmAh said...

aku kembali menjadi single..
^^bila org buat dusta.bila org pasang dua.bila org tidak hargai.buat apa mendamba lagi^^

eseh..ntah apa2 la i..hehe.salam kenal^^

c3kz h!kmAh said...

aku kembali menjadi single..
^^bila org buat dusta.bila org pasang dua.bila org tidak hargai.buat apa mendamba lagi^^

eseh..ntah apa2 la i..hehe.salam kenal^^

Anonymous said...

sangat menarik, terima kasih