Pages

February 19, 2011

ROSAK;

salam readers;
.
.
baru la ada masa untuk mengupdate blog, di sebabkan dah mula kembali kuliah so keadaan agak tidak membenarkan masa memberikan lebih tumpuan;
.
.
.
lagipun, bad news nya dekat dua tiga hari en.laptop kesayangan tidak dapat berfungsi dengan timbang rasa nya sebab hard disk aku rosak;
.
.
dan selamat la melayang duit aku tukar hard disk baru, dan nasib baik la aku dah back up awal projek aku dekat dalam dvd dengan hard disk kalau tak memang nanges aku;
.
even laptop ni on warranty lagi tapi nak pergi center dia bukan senang, jauh dan perlu kos lagi campur penat lagi, so aku decide nak tukar sendiri je;
.
abang yang tukar hard disk aku ni siap cakap, aku dah guna laptop aku macam sepuluh tahun lepas tu dia cakap aku punya hard disk bila dia goncang dah tukar jadi habuk;
.
adeiii;
.
aku ni memang la suka rosak kan barang, kalau nak di ikutkan ni laptop kedua aku sebelum ni zaman diploma laptop aku lain, bila degree lain pulak;
.
.
dan sejenak mengimbas balik, aku rasa kalau barang-barang berkaitan dengan elektronik ke gadget ke confirm memang tangan aku tak tahan;
.
.
dulu aku suka rosak kan handphone seingat aku sepanjang dari tingkatan empat aku guna handphone rasanya dah berbelas kali aku tukar, dan  handphone kali ni baru la tahan;
.
dulu dalam masa setahun aku tukar dekat tiga empat handphone sebab bukan aku saja-saja nak tukar;
.
sebab rosak;
.
.
kelemahan aku, aku tak boleh guna handphone flip ke slide ke, tak flip patah slide melayang entah ke mana;
.
berbalik pada laptop aku kali ni, sekali buat hal memang tak buat kecik-kecik;
.
sekali rosak dlu sebab motherboard, vga card pecah;
.
.
aku pun tak tau la kenapa aku ni ganas semacam sangat, kalau nak di ikutkan aku sentiasa berlemah lembut dan berhemah bila guna en.laptop ni dan nasib baik la warranty tak habis lagi;
.
kalau tak berpeluh nak bayar paling kurang RM700 tu;
.
segala benda dalam tu pun selamat dah, gambar-gambar zaman diploma, assignment terdahulu , portfolio, 
art work, lagu-lagu kesayangan dan movie aku semua dah takde;
.
.
dah la aku tak buat back up;
.
kesimpulannya, dari segala pengalaman aku kalau beli laptop sila lah extend warranty korang, serius sebab warranty sangat berguna, aku pun extend warranty sampai tiga tahun atleast waktu zaman belajar takde masalah;
.
even, kena bayar sikit tapi serius sangat berbaloi;
.
dan sila back up segala benda korang, especially gambar, artwork korang segala bagai;
.
kalau tak nak jadi macam aku semua memory tu takde dah;
.
.
sadis kot;
.
.
sekian;
.
.:.wassalam.:.

nota kaki;
tengah cuba selamatkan hard disk yang rosak itu;
.

18 comments:

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

ok jak aq tgk semlm tu...ka ko bli bru?? hiihi ^^

ghost writer said...

takper duit banyak boleh tukar lain jer kalau setiap kali rosak...hihi

ReDPRiNCeSs said...

sama la dgn aku...da dua kali tukar laptop sbb guna secara optimum...24 jam on...mana x rosak...hohoho

mahal tak tukar hard disc? hard disc aku pn mcm x lama lg jek ni...huhu

Cikin said...

mak aiihh . ganasnya . haha ,

ain revival said...

ganagnya..nie orang ke dinasour..kui3~

hulkymes said...

mantap la akk ni.. haha

tricksrex said...

uiii habuk teros jadinya?

r-5 said...

hahaha. paradoks kamu ni sangat lah kelakar n comel orangnya~ ish2 ganas. nnt nak cari bakal suami kenalah cari yang lemah lemut yep. kih3

alexa yussida said...

hehe ganasnye sygku ini:D

Cekodok said...

nti beli baru bak sini.. hehe... kang rosak lagi.. hahaha

Nor Moscow said...

oih! tukar henpon cam tukar baju dik non!

khalidahmacambaguss~O_o said...

ahaks.aku ni pun baru beli laptop baru.yg lama dah jahanam setelah 3 tahun dilenjan. menyesal dulu x extend warranty.skang ni dah berjaga2 la. wat warranty bagai

khairul hisyam said...

aku suka pakai hp filp, pasal aku nampak lagi cool pakai hp flip haha. cara penjagaan ko tu salah. ko pakai macbook pro ke? kalo itu boleh rosak aku taktau nak cakap ape dah kat ko. hahaha

paradoks hati said...

@well: itu yang sudah aku baiki bah tu. laptop lama ku jua..hehe..

@GW: huhu..kalo lah banyak duit takpe, ni masalah nya tak byk. huhu :p

@redprincess: erk...RM200 gak la. tp kat sana lg murah kot. kat sini susah nk cari..

@cikin: hehe.. :)

@ainrevival: haha..adeii..:)

@hulkymes: LOL.

@tricksrex: begitula kalo mengikut kata abang si pembaik laptop sy :D

@r-5:h haha..adeii :D

@alexa: haha..ngeh.ngeh :D

@cekodok: haha...:D

@normoscow: bukan sengaja kak, dah rosak..huhu :D

@khalidah: haha.hayat lappy mmg tak lama aku rasa :D

@khairulhisyam: haha..dlu pn aku nak gne flip sbb aku rasa cool, tp aku tepakse lupekn hasrat itu..huhu. tak la, insyallah coming soon setakat ni pakai window je.

Inspirationalefeks said...

byk barang dah dirosakkan, hahaha ... ssh mcm ni

si para para said...

tangan seni memang macam tu ..hehe

little_teddy said...

hi...kabare.Hehehe..Nasib baik laptop yang rosak..bukan jiwa rosak.HUHUHUHU

HaNTwO said...

hahahah dah rosak nak wat cmne kan??? benda buatan manusia kalo tak rosak bukan tongkat ali namanya hehehe..