Pages

February 05, 2011

ARUS;

salam;
.
.
.
aku jenis manusia yang pegang pada go with the flow;
.
.
 selama ni aku asyik ikut je arus tu, sebab aku selalu cakap;
.

.
dekat mana aku tercampak di situ aku hidup;
.
tapi aku terfikir tak kan selama ni aku perlu aku ikut arus;
.
.
.
 salah ke kalau sesekali kita tentang arus itu dan dalam masa yang sama teramat penting hati kita kekal terpaku dengan DIA;
.
.
:);
.
.
.
sekian;
.
.
.:.wassalam.:.

nota kaki;
dan aku masih rasa tujuh warna itu :);
.

29 comments:

alexa yussida said...

syg!i miss u!!!
jum tentang arus sama2:)

pelangi said...

yeeeeeeiii 7 warna pelangi memberi erti tersendiri.,.

Shazmiey Abdurahman said...

erm..dah rembat erk PSP tuh??hihi..bole la pinjam pasni :)

y-A-n-A said...

ikut arus xsalah aslkan xlari dr prinsip hidup sendri..

Nyssa Nuar said...

ak ikot arus air terjon..ngeh3..

♥Ismi Huda♥ said...

sy suka pelangi~! cantik.. kan kan.. :)

ghost writer said...

tak salah...

penting untuk terus kekalkan pendirian..


(psp tuh....layan game best giler..tak sedar orang datang dekat.)

A.D.A.M. said...

Kalau ikut arus, tapi masih terpaku pada DIA, itu namanya SETIA =D

wanacesh said...

arus dunia skrg nh dh x bp nk btul dh,,kalo x menentang hanyut la kita,,

mOOd yang Melayang,,

paradoks hati said...

@alexa: syg..miss u too :)..

@pelangi:heee..:)

@shazmiey:lol..gmbr je tu :p

@yana:ye..btul tu :)

@nyssa:nyssa..haha..lol :p

@ismi: pelangi mmg cantek :)

@ghost writer: ye..btul tu :)

@a.d.a.m: :)

@wanacesh:sekali sekala mmg kena tentang arus ;)

Firdaus Kasim said...

arus kuat

Rynie Nas a.k.a Myung Hee said...

Menentang Arus??..asal kan menentang arus untuk kebaikan tarappapa...kan...hhehe

Bulan said...

betol.sesekali xslh kita melawan arus

paradoks hati said...

@firdaus karim:arus mmg kuat :)

@rynie:heee..btul :)

@bulan: :)

Cik Ungu Violet said...

ikut arus asalkan di laluan yang betul :)

Cekodok said...

sekali sekala kita perlu menentang arus agar kita terbela... tetapi haruslah tetap di landasanNya... jangan sampai terkena pintasan.. hahahah...

akeep razalee said...

tentang tentang. .eheh. .tak selama nye kita kene jadi typical

paradoks hati said...

@ungu:heee..btul tu :)

@cekodok:haha :)

r-5 said...

huhu,kadag kala kita kena tentang arus juga kerana arus kita tak semestiya lurus. kadang-kadang arus tlah menolak dan mnhanyutkn kita ke lorong yang salah. jadi kita prlu perbetulkan aah kita dengn sampan Islam yang trdapatnya bekalan iman dan takwa di dalamnya! go go go gurl!! hehe. choose the right path in your life. love poem ya selalu2 la jenguk my blog k. grenti ade mase n mood adela new poems. hehe

shera haifa said...

sy pun nk lwn arus gak..lawan arus traffic..=)

nur aisya humaira said...

menentang arus???camne ye???:)

Entry terbaru ►Mulut tak de insuran ehh??

paradoks hati said...

@r-5: haha..thanks for the advice. insyallah akan jenguk selalu

@shera: hahaa..lol

@nur:heee...tentang arus dalam hidup :)

shadowz said...

aiskrim..... sangat.... sedap.... hehehe

zahidah dihaz said...

selalu jwab "follow the flow" kalau orang tanya pasal jodoh atau pakwe....



New entry: Hari pertama

Raji berkata said...

errr sekali2 tuh berenang lawan arus plak ;D

paradoks hati said...

@zahidah:yeah..same goes with me :)

@raji:adeii..cm ne tu?heee :D

AnNa FaRHaNa said...

penuh dgn misteri je ayat..hehe..xsalah klu menongkah arus..tu la namanya cabaran..xde cabaran kite xkenal erti hidup dan xkan tahu erti bersyukur..=D

r-5 said...

haha maceh taw jenguk hari-hari poems untuk di post da ade da tapi tak sempat nak post. broadband macam tahi siket. hehe. so singgah2 kat sini juga. hehe

paradoks hati said...

@anna: haha..btull..:D..

@r-5:haha..okay :D..