Pages

November 17, 2010

BLACKOUT;

salam readers;
.
.
petang ni aku nak share korang satu cerita berlaku baru-baru ni;
.
.
suatu maghrib yang hening;
di saat aku dan kawan duduk di cafe;
.
.
.
waktu tu, aku dan dua orang lagi baru balik dari gym;
memang bukan maen aku kuat bersukan sekarang;
hehe..tapi bila kayuh basikal kat gym tu set sepuluh minit pun dah nak tercabut kaki;
.
.
ok, balik dari gym seperti biasa memang lepak di cafe la;
lepak-lepak;
gosip-gosip;
makan-makan;
.
.
.
tak lama lepas tu, azan maghrib berkumandang;
.
then, habis je azan maghrib terus nak melangkah pulang;
.
tanpa di ingini;
.
.
.
blackout;
.
.
.
so, di sebabkan gelap kita orang tunggu lagi di cafe sebab tak nampak jalan nak balik;
.
.
ramai-ramai la bergelap dekat cafe tu;
kebetulan waktu tu memang ramai orang;
.
.
dalam keadaan gelap gelita;
.
kita orang macam nampak ada orang berjalan dari arah bangunan akademik ke arah kita orang;
.
rupanya W dan C;
.
.
kita orang tanya nak pergi mana;
.
dia orang pun cakap la dia orang nak pergi bangunan akademik;
tapi tak jadi sebab blackout;
.
.
.
kemudian dorang cerita dengan kita orang;
.
alkisah bermula;
.
dalam kekalutan yang melanda, dorang terserempak dengan sorang junior;
betemankan suluhan dari cahaya handphone;
.
.
dialog lebih kurang macam ni;
.
.
junior: eh...tadi kamu nak pergi mana ni?
W: nak pergi kelas;
junior: tadi kamu nampak ke UFO?;
.
.
W dan C terkedu jap;
.
erk...UFO?
.
sambung balik;
.
junior: cuba kamu tengok handphone kamu, ada line tak?;
.
C pun seluk poket, kebetulan memang tak da line pulak waktu tu;
emergency call;
.
C: aah...takde line la, dah tu macam mana ni;
.
.
.
junior: takde line kan. hp saya pun tiada line. jadi macam mana la kalau nanti UFO datang;
macam mana kita mau call;
.
terkedu lagi;
.
C dan W pun ambil keputusan patah balik pergi tempat paling dekat;
.
cafe;
.
sebelum blah tu sempat junior tu pesan;
.
junior: bha...baik-baik ar kamu di sana...;
.
.
.
.
apa lagi dorang memang berlari ke cafe;
.
.
.
.
di situlah aku tahu kejadian yang berlaku;
.
bila elektrik, dah okay dan setelah lama bertapa dekat cafe tu;
.
.
terus  ke destinasi masing-masing;
.
tapi dalam hati aku masih berfikir memang ada ke UFO malam tu;
.
.
pada aku memang tak wujud sebab biasalah kadang-kadang imaginasi terlebih;
.
nak-nak waktu gelap, lampu pun nampak macam UFO;
.
tapi ia;
.
masih di selubungi misteri;
.
hehe;
.
sekian;
.
.
.:.wassalam.:.

nota kaki;
 cuba mengenal pasti junior yang terlibat

27 comments:

♠ aQ.DaN.pUtera.kU ♠ said...

hahahaah .. yaka tu?? bila lg ko d cfe tu?? hurmm ...

cKyN WaN said...

hahaha ufo saje2 je nk jenguk cik paradoks tu hehe

Nyssa Nuar said...

hahahaha....
mcm knl jek citer ni..
akhir nye d msokkan jgak..
wakakakakaka...

Nyssa Nuar said...

hahahaha...
mcm knl je kisah ni..
ahahahaha....
akhir nye~~~~

Sasa Al-Sharif said...

junior merepek takkan nak pecaya pulak? neway pic ufo tu nampk nmpk canggih. colorful gitu

paradoks hati said...

@well: haha..lama sudah, ni kes imaginasi terlebey..

@sasa: haha..tu la imaginasi maksimum tu yg nampak bukan2 tu..

@nyssa: hakhak...syhhhh..kantoi nanti..

@ckynwan: haha..adeiii...

Irnie said...

ahha.. bila da gelap.. cepat la plak panik die.. macam² cerita bleh kuar..

http://irniesharimabasir.blogspot.com/

biskut said...

ah,tadi pon aku punya hp hilang signal...lama gak lar.Tapi masalahnya aku duk jauh.

grOundnUt said...

aikk???UFO pon boleh sessat kalau dah blackout...ehehhehe...^^'

datinsantiq88 said...

mcam citer best...hehehehehe

ctpayong said...

maghrib2 tak balik rumah..kalau kat mesjid tu sejuk perut ibu mengandung...mmg jembalang kuar waktu maghrib. jembalang tu kan ke alies alien gak...ha takut...takut.

tu ar sape suh tak ajak kak ct lepaking kat cafe tu.

astagafirullah...kak ct! kak ct!

HaNTwO said...

misteri angkasa lepas ni hahahah...ade ke UFO??

CGG said...

hi:) tq lawat cgg

paradoks hati said...

@irnie: haha..tau takpe, biasalah kadang-kadang imaginasi maksimum

@cgg: hi..welcome :)

@hantwo: hikhik...haha..tu imaginasi rasanya/

@biskut:hikhik..:)

@datinsantiq: hehe..cite betul ni..:)

@groundnut:hikhik..

@ctpayong:hehe..baru balik bersukan tu kak ct waktu tu..hikhik...

YOUsoF said...

hehee agak misteri lah ini kesah ;D

diba said...

yup..misteri2..he

Anne Nabila said...

lawala gamba (:

MIMIE AIZA said...

pengaruh tv ni.. heee

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

ufo ? bia betul. hahaha

alexa yussida said...

hahaha...ufo wujud ke?;D dr dlu duk pk tp xcaye~

Annyss Azlan said...

haha..bole la amek gmba ngn incik alien..

popo said...

npe signal xder????sebab menara maxis or celcom pun putus bekalan elektrik..hahahahahhahahahahah

cimut munniey :) said...

betol ke nie? hehehe

paradoks hati said...

@yousof:memang misteri.huhu :P

@cimut: haha..tu imaginasi seorang manusia kelas tinggi..

@popo:agaknye kot..:p

@anyss:hakhak..kalo die ade...

@alexa:sy pun susah nak pecaye gak.hehe

@nur-za:hehe...:)

@mimie aiza:tau takpe..huhu

@anne nabila:thank u:)

@diba: mmmg sangat misteri..hehe

joyahLisa said...

dongeng zaman kanak-kanak :)

Mohd Wakiyuddin Rosnan said...

entiti.. hehe

paradoks hati said...

@joyah: hehe...

@wakiyuddin:entiti ufo :)