Pages

November 12, 2010

KITA SEMUA PUN AKAN...;

salam readers;
sorry lama aku tak update belog;
kebusyan tahap melampau;
biasa la musim-musim final exam ni;
.
.
hari ni memang aku bangun lambat;
semalam penat gila main futsal;
sejak dua menjak ni memang aku rajin bersukan;
kadang-kadang waktu petang, biasanya rajin drill basket ball je;
.
insyallah nanti aku update entri pasal ni;
.
erm..aku bangun je terus di kejutkan dengan berita;
sorang dari budak kampus akan meninggal lemas;
.
.
sangat terkejut;
.
housemate aku describe pasal arwah;
aku fikir-fikir balik, macam kenal je arwah;
.
then, bila tengok gambar arwah, memang aku kenal;
selalu nampak dekat cafe;
.
takpun, balik kelas selalu terserempak;
walaupun tak tau nama, tapi kampus aku bukan besar mana;
walau tak tau nama pun, pasti cam muka semua;
.
aku dengar cerita yang, arwah lemas sebab nak selamatkan orang;
then, tak sangka pulak arwah yang lemas;
.
 sebab ombak kuat sangat;
walaupun sini tak hujan, tapi kawasan yang berdekatan hujan
.
arwah orang sarawak, dan 
dengar cerita minggu depan arwah dah nak balik sebab cuti semester dah nak bermula;
.
.
sebagai manusia, cepat atau lambat kita pun akan pergi jugak;
cuma tak tau masa nya bila;
kena selalu prepare diri;
.
.
erm...;
.
dan;
.
semoga rohnya di cucuri rahmat dan di tempatkan di kalangan orang yang beriman;
.
.
Al- Fatihah to Allahyarham Mohd Ismail Hairi...;
.
sekian;
.
.
.:.wassalam.:.

nota kaki;
teringat-ingat aku muka arwah;

9 comments:

one2paii said...

betul tuh..kita smua akan pergi..cume masanya jerk kita x pasti..awal atau lambat..hmmm

♠ aQ.DaN.pUtera.kU ♠ said...

semoga rohnya d cucuri rahmat. sedih aq cik topo. x sgka bdk tu pergi dgn kdaan bg2 .. mak ayah p haji.2 yg aq dgr la .. takziah ;)

d_LA said...

Innalillah..semoga arwah ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman..Amin...

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

innalillah.. ajal die dah tiba. tuhan lbh sygkn die :)

dh habis final ke ni ?
kalau x xabis lg, goodluck ! hehe

Nyssa Nuar said...

innalillah...
aku still x cam yg mne arwah walo selalu kite melepak...

alexa yussida said...

innalillahiwaiinailahirajiunn...mg arwah ditempatkn di golongan org2 soleh..mati itu pasti..takkan dilambatkan atau dicepatkan walau sesaat

miszshazwina89 said...

aminnn...semoga roh arwah tenang di sana

tikusdalamlab said...

innalilahh.. :'(

paradoks hati said...

@one2paii:tu la pasal..erm...

@seb:..:(

@miszahzwina: amin :)

@nyssa: mmg kita selalu nampak arwah..tp mybe ko tak perasan kot

@alexa: ye..betul tu..erm..

@well: tak la..erm..aku pn tekejut tau..

@marlyna: blum abis exam lg.thanks dear:)

@d_la: amin..:)