Pages

January 26, 2011

INFINITI :);

salam readers;
.
entri kali ni khas merujuk kepada entri yang telah direview oleh en.irwan;
.
jutaan terima kasih sebab review entri SANG PENASIHAT CINTA SETIA;
.
kalau nak baca, klik je tajuk entri tu okay :);
.
.
.
bagi segala komen dan review entri tu :);
.
walaikumussalam en.irwan :);
pertama sekali terima kasih sbb entri tu ;
saya suka metafora, macam bila kita tengok orang accident;
.
kita boleh cakap itu dan ini akan hakikatnya kita bukan cedera ataupun etc;
.
kita jarang ditinggalkan dengan baris masalah itu;
dan keadaan bila kita pula yang ada masalah;
putarannya juga akan berlaku, kita akan sentiasa cari orang yang boleh dengar masalah kita;
.
.
dan pengakhiran nya kita akan cakap;
.
"ko tak faham", "bukan ko yang rasa" dan etc;
dan saya juga antara tergolong dalam begitu :);
dan tanpa tertinggal ayat macam tu memang akan keluar;
.
.
.
dan keadaan yang sama berlaku, bila kondisi itu berlaku pada orang yang berada dalam keadaan yang sama dengan kita :);
.
.
.
mendengar masalah orang lain tidak jadi masalah bagi saya :);
.
macam bila orang edar questionnaire dekat shopping complex, kampus atau hatta tepi jalan sekali pun, ramai orang tak suka tapi saya suka :);
.
metaforanya bagi saya, sebab menjawab questionnaire itu dah beri hak kita untuk jawab, bagi apa betul saya akan tanda betul dan pada yang tak tau saya akan neutral kan :);
.
.
serius, tapi mendengar masalah orang lain, sangat membantu kehidupan saya :);
dan membantu mengingati diri saya kerana manusia tidak akan berhenti di uji dengan masalah tak kira dalam aspek apa sekali pun;
.
dan masalah itu pada saya sangat tiada skala :);
.
hilang pemadam pun sebenarnya masalah :);
.
dan nota kaki, itu memang tepat dengan diri saya;
.
saya memang sangat tak pandai selesai masalah diri sendiri :);
.
.
terima kasih sekali lagi en.irwan atas entri anda;
rasa menghargai dan gembira ini tiada infiniti bila ada yang menghargai tulisan saya :);
.
infiniti terima kasih :);
.
.

.
sekian
.
.:.wassalam.:.

nota kaki;
mendengar pengalaman orang lain umpama membaca buku yang tidak mampu di cetak,
sebab ia sentiasa ada kesinambungannya dan kita sentiasa tidak tahu bila masa pengakhirannya :);
.

10 comments:

cik ungu said...

sangat-sangat betol.

lebih suke dgr masalah org dr ceritakan masalah sendiri kat orang lain.

kenapa ntah ek.

aisyahalya said...

betul 2... setuju sgt.... lgpun bukan semua org suka dengar masalah kita...

e. indah said...

ermm betul, dgr masalah org boleh mendewasakan ...tapi selalunya kita ulang kesilapan yg sama ..dah baru terasa kesilapan yg disegajakan ...

biskut said...

setengah masalah adalah rahsia.

setengah rahsia adalah masalah.

menyelesaikan masalah lebih baik dari sekadar mendengar..
meluahkan masalah lebih baik dari menyimpan sahaja.
menyimpan masalah lebih baik dari lari daripada masalah.

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

meremang bulu roma aku baca weyh.. huhuhu..
memg kadang org tk kesah bila kita bercerita,tp sebanyak mana dia nk dengar e2 kita x tahu..myb pasang telinga je..hihi

white rose said...

dan sejauh mana berlari, takkan pernah jumpa penghujungnya jika kembali kepada paksiNYA...

sissyira said...

salam

erk...ada masalah ni, boleh dengar? hhehehe


tq singgah komen pasal anon kat blog saya tu =)

paradoks hati said...

@cik ungu: hehe :)..memang, entah la saya pn tak tau knp..tapi mmg best :)

@sissyira: ws.most welcome..boleh je :)

@well:mybe mungkin gak macam tu..huhu :)...ambik la :D

@whiterose: betul kita mmg akan sentiasa kembali pada paksiNYA :)

@biskut:betul sangat setuju :)

@aishya:btul :)

@e.indah: betul..sbb itu adalah lumrah manusia :)

Irwan said...

terima kasih cik paradoks hati.

by the way, (takde kena mengena) paradoks hati bermakna kekosongan hati...

takkan masih terasa kekosongan?

paradoks hati said...

@en. irwan:

welcome :);
hehe..kekosongan itu mmg selalu kerana walaupun ia di penuhi antara kosong dan tertutup itu sentiasa ada ruang dan liang :)