Pages

March 10, 2011

SAMPAI MASA;

salam readers;
.
maybe entri ni agak lain sikit dari entri yang aku janjikan di bulan mac ni;
.
entri khas ni,untuk seorang kawan kampus yang telah kembali ke rahmatullah pada selasa lepas;
.
selasa lepas, memang selasa yang sangat hectic untuk aku sebab hari selasa kelas aku yang paling pack, dan dalam pukul 5.10 tu aku balik dari kelas, menyinggah kat cafe kejap. sembang-sembang dengan kawan aku sedar tak sedar dekat sini dah nak maghrib.
.
sampai je bilik, room mate aku bagi tau yang ada accident betul-betul dekat jalan keluar masuk kampus aku ni, kampus aku tak berapa besar sangat boleh di katakan mostly student aku kenal nak-nak kalau yang sama year dengan aku, bila aku tengok facebook memang aku kenal dan room mate aku pulak cerita yang dia nampak arwah dengan kawan dia ( yang drive ) tu baru nak gerak keluar dari tempat parking dalam jam 5;
.
cerita nya, hari tu arwah dan kawan (mereka berdua) nak pergi suatu tempat dekat sini, dan dalam perjalanan balik tu la accident tu jadi;(aku pun dengar cerita dari kawan-kawan aku)
.
bila aku fikir balik, kalau aku keluar awal sikit dari confirm aku pun mesti terserempak dengan arwah dan kawan dia sebab kalau apa-apa pun before nak balik hostel memang semua kena lalu dengan kawasan parking tu; room mate aku memang kejutan sebab dia nampak mereka berdua sebelum kejadian tu berlaku;
.
kita memang tak tau bila ajal nak sampai. sebabnya memang tak sangka, tak sampai lagi tiga bulan insyallah kami semua akan tamat pengajian. semoga kejadian ini jadi iktibar untuk semua. dan berhati-hatilah di jalan raya;
.
.
tanpa lupa, doakan supaya kesihatan kawan arwah kembali sihat dan pulih;
.
dan
.
AL-FATIHAH, buat saudari Soffinah bt Jasni.
 semoga rohnya di cucuri rahmat dan di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. 
.
AL-FATIHAH;
.
.:.sekian.:.
.
.
.:.wassalam.:.

nota kaki;
tak cepat sesaat, tanpa lambat sesaat pun ajal bila dan sampai masa;

8 comments:

Nyssa Nuar said...

al fatihah.....

KHRLHSYM said...

al-fatihah.

mimi lulu said...

amin,,, Allah loves her more,, moga roh arwah dicucti rhmat dn d tempatkn d klgn org yg beriman.. amin..

al fatihah

Sab Buenoo said...

baru perasan. kita macam berada di tempat yang sama je.


....

Cik Ungu Kamila said...

al-fatihah.

CouLeur de Chiqu3 said...

allah lebih menyayangi beliau...

moga dia aman disana

ghost writer said...

kullu nafsin za ikatul maut..

Al-Fatihah untuk kawan kamu.Takziah untuk keluarganya..semoga kehilangan itu menguatkan mereka.

get well soon untuk kawan kamu.

ïêmå å¢klê§ said...

semoga rohnya dirahmati Allah..
amin